Mat och dryck

Mat och dryck i perfekt kombination

Det är många faktorer som spelar in vid val av mat på ett bröllop. Oavsett om ni har ett tema-, vår – eller vinterbröllop alternativt absolut vill servera er favoriträtt kan vi hjälpa er.

​Det är inte alltid köket i festlokalen har ett restaurangkök. Då är det bra att välja en meny som passar att hållas uppvärmd. Om ni väljer att gifta er i en lada i sommarvärmen kanske en kall buffé passar allra bäst. Glöm inte heller att ta reda på om det kommer allergiker eller vegetarianer.

​Vi har många färdiga menyer för olika årstider. Titta närmare på våra meny- och bufféförslag eller hör av dig med dina egna önskemål.

 

Dryckerna till maten

Till alla de festlokaler som jag samarbetar med har du som kund möjlighet att kostnadsfritt ta med egen dryck. Jag hjälper er alltid med vinrekommendationer till den meny ni väljer, i den prisklass ni själva önskar.

Tycker du att det är svårt att veta hur mycket drycker som ska köpas in? Här kommer några goda råd.

Så många glas får du normalt ut per flaska (750 ml):
Mousserande – 6 glas
Vitt vin – 5 glas
Rött vin – 4-5 glas
Dessertvin (375 ml) – 5 glas

På ett bröllop med många tal gäller det att gästerna har ordentligt med vin. Här är en ungefärlig beräkning för en normal vinkonsument (du vet själv hur många gravida, bilförare eller festprissar du har bjudit och får beräkna därefter). Glöm för all del inte alkoholfria alternativ.

Mousserande till fördrink – 1-2 glas / person
Förrättsvin – 2 glas / person
Varmrättsvin – 2-3 glas / person Dessertvin – 1 glas / person

Det går åt mindre om gästerna blir serverade än om de tar själva. Det är däremot både trevligt och praktiskt att ställa ut flaskor på borden efter första serveringen.