Dukning

Dukningen kan kännas lite krånglig, men är mycket logiskt uppbyggd. Vi äter förrätten före varmrätten alltså ska förrättsbesticken ligga ytterst. Likaså med glasen. Vi dricker ur glasen i rätt ordning från höger till vänster

Glas: Vattenglaset står alltid längst till höger. Därefter följer eventuellt snapsglas, förrättsvinglas, varmrättsvinglas och slutligen längst till vänster står dessertvinglaset.

Bestick: Gaffeln placeras till vänster om tallriken och kniven till höger. Förrättsbesticken placeras ytters och varmrättsbesticken innanför. En eventuell soppsked till förrätten placeras alltid till höger om tallriken. Endast dessertbesticken ska ligga ovanför tallriken. Högst upp mot glaset vänd till vänster ligger skeden och en eventuell dessertgaffel ska ligga nedanför med piggarna åt höger.

Servett: Servetten ska ligga på tallriken eller till vänster om den. ​

Brödassiett: Assietten till brödet ska stå till vänster om tallriken

DSC_0073